Games of spirit and friendship on the university of Mahasarakham.

Dondardagavond 17 dec, de opening van de friendship games meegemaakt, dit sport evenement is een soort olympische spelen voor de universiteiten.

We komen net voor het begin binnen, de universieteits brassband met een rock bandje was al aan het spelen en er was bij mij al een soort van herkenning, ze speelde the Eye of the tiger en gevolgd door Smoke on the water , dit had ik nooit verwacht.want de enige westerse muziek die ik hier ooit gehoord heb is Hotel California en wat Abba hitjes en om echt gek van te worden the Carpenters met top of the world ( de karaoke hit en ze dit vinden ze prachtig !!! ).

Er volgde een parade met alle universiteiten (12 stuks) en hun deelnemers, de organisatie zat wat knullig in elkaar maar dat maakte het juist zo echt, er was een openings ceremonie in de stijl van de olympisch spelen met schijnwerpers en een grote geluidsinstallatie. Het stadion zat vol en het viel mij op dat iedereen erg enthousiast was zowel spelers als publiek. Ook hier het ontsteken van een vlam met vuurwerk natuurlijk.

Na het volkslied en de beloftes kwam er een mix van Isan cultuur en moderne muziek , een groepje jongens betrad het podium en alle meiden werden gek , een of ander jongens bandje  a la Take That (of noem maar op) die maaken de altijd zo bescheiden thaise meisjes in schreeuwende keukenmeiden zeker toen er ook nog gesigneerde shirtjes het publiek in werden gegooid.

De finale was best wel leuk met veel traditionele muziek in een modern jasje en veel traditioneel geklede jongens en meisjes en de honderden lampionnen (Khoom Fay of wish lanterns *) ,die gebruikelijk met LoyKratong worden losgelaten uiteraard werd het afgesloten met gigantische vuurwerkbommen.

Kortom een onverwacht gezellige spectakel avond gehad.

Is toch weer eens wat anders als een avondje bij je schoonmoeder op de bank voor de televisie.

groetjes Aoy en Sjaak

* It is considered good luck to release a thai lantern with the belief that misfortune will fly away with the lanterns.