Rond etenstijd wordt er een gil gegeven ” kin khao ”  ”  kin khao ”  dit betekend “eten ” , deze kreet hoor ik vaak want overall waar je komt hoor je dit. Bij een doordeweekse dag staat er altijd een ontbijtje met toast klaar, maar zodra ik dit binnen heb staat de familie alweer “kin khao” te schreeuwen terwijl ze ze net hebben gezien dat ik die toast al heb zitten eten.   

Bij het gemiddelde Isan gezin wordt gemiddeld simpel gegeten (altans hier).
De middagmaaltijd is meestal khao niaw (kleefrijst) met som tam (papayasalade) en wat vlees en of laap met vis of vlees.
En bij het avondmaal is de keuze vaak groot ik heb hier wat plaatjes van een paar lekkere gerechten die ik nog niet in eerder gegeten had.  

Dit is Yam Pla Duk Fu en is fijn gefrituurde meerval met groene mango en worteltje in een pittig chilli sausje. 

 

 

 

 

 

Dit is Nam Kuk , rijst met (ingemaakte) varkenshuid in dunne reepje met pinda’s en gedroogde chilli’s.

 

 

   

Dit zijn gebarbecuwde kikkers, eigenlijk niet bijzonder van smaak, maar mijn schoonmoeder is er dol op. (meer been dan vlees).

 

 

 

 

 

 

Dit is een noodle soep genoemd naar de japanse Suki Yaki en is zoet van smaak met rundvlees en inktvis.

 

 

 

 

 

De topper is en blijft Som Tam (groene papayasalade). Ander naam tam bak hung ([tam bàk hùŋ]. Als je dit voor het eerst eet denk je het is veel te heet door de chilli’s maar alles went en volgens mij raak je er verslaaft aan. Hier wordt de Isan variant gegeten en is met vissaus en ingmaakte krab. De Thaise variant is met pinda’s en een zoete saus.

 

 

Als je een kip liefhebber ben, dan moet je de gebarbecuwde kip van om de hoek hebben. Super van smaak en heerlijk mals en is alleen een beetje zoet gemarineerd . Heerlijk met een zoete soya/chilli saus.