Afgelopen vrijdag avond moest ik nog even drinkwater halen, dit zit in grote 25 liter flessen dus moest ik met de auto nog even zo’n fles halen en gelijk wat andere boodschappen gedaan.
Toen ik terug kwam reed ik de oprijlaan op en zag de honden zenuwachtig heen en weer lopen en een hoop herrie maken. Het was al schemerig dus zag ik niet wat er aan de hand was. Maar toen ik dichterbij kwam zag ik in het licht van de koplampen een zwart gekruld ding en er boven uit een brede nek. Ik heb geen ervaring met slangen maar zag direct dat het een Cobra was en die was ingesloten door de honden. Gelukkig had ik Danny meegenomen die zat achterin de bak van de wagen en dacht laat die daar maar zitten want die wil mij direct gaan verdedigen. Katin had de deur op slot gedaan omdat die dacht dat er een vreemde op het terein was vanwege de herrie. Dus ik aan Katin gevraagd wat te doen, ik dacht als ik doorrij zijn we van hem af, maar dat mocht niet van Katin, als buddhist dood je geen dieren. (ze dood nog geen mier in de keuken !!!).
Toen ik langs de slang liep heb ik hem niet aangekeken omdat een spitting Cobra hier gewoon voorkomt.
Achteraf moet het er een geweest zijn, de kleur en de lengte (zo’n 1,5 meter) klopte ,toen de slang niet meer ingesloten was zag ik hem voor het huis van de buren wegkruipen.
De vader van de buren gewaarschuwd (mijn huisbaas) omdat de buren niet thuis waren. We hebben nog een keer rond het huis gelopen maar uiteraard niets meer gezien. Rondom de huizen hebben we veel licht aangedaan omdat ze daar niet van houden.
Ik ben nu wel gewaarschuwd om niet meer in het donker op je teen slippertjes of blote voeten door het gras te lopen.

Advies : neem een hond mee en maak veel herrie dan is er niets aan de hand.

spitting cobraDe foto is van internet maar het is precies wat ik zag, ik had dus net mijn telefoon niet bij me