Header image alt text

Helmstrijd.nl

Sjaak's website

About my Blog

The blog is usually in Dutch —- Alles over het leven in Thailand .
Hier vind je een beetje de geschiedenis hoe en waarom ik in Thailand verzeild ben geraakt en ik probeer verslag te doen over de cultuur en de Thaise gewoontes.

Ook probeer ik verslag te doen over culturele gebeurtenissen, veelal zijn dit Boeddhistische feesten en festivals.
Op 23 april van 2010 ben ik getrouwd met Aoy in haar geboorte plaats Tha Song Khon. Het is een traditioneel Thai’s huwlijk geworden compleet met bruidsschat en monniken. Het verslag is te  lezen in mijn weblog en is gemaakt door m’n zwager Karel. Dit Huwlijk is inmiddels gestrand maar de foto’s zijn nog te zien in het Foto album.
Verder heb ik inmiddels mijn huis in Nederland verkocht.
In Januari 2014 ben ik in Khao Wong gaan wonen, dat ligt op de kaart 20 ten noorden van Kuchinarai in Noord-Oost Thailand (Isaan).
Uiteraard is alles hier in dit blog te volgen.

Over het blog:   ****   Het kan voorkomen dat het weblog niet juist wordt weergegeven. Menu’s, afbeeldingen, tekstvakken, alles lijkt door elkaar te zijn gegooid. Hoe komt dat? Een mogelijke oorzaak is dat de site is ontworpen voor een oudere versie van Internet Explorer. Hoe is dit op te lossen? Klik eens op de knop Compatibiliteitsweergave.

In Compatibiliteitsweergave worden websites weergegeven alsof u ze bekijkt in een eerdere versie van Internet Explorer. Dit lost vaak de weergaveproblemen op. U hoeft niet nogmaals op de knop te klikken als u een site wilt bezoeken die u al eerder hebt bezocht, Internet Explorer 9 zal deze automatisch weergeven in Compatibiliteitsweergave.
De foto’s zijn verdeeld over twee website’s.n.l..

 • http://www.helmstrijd.nl   en
 • http://helm.ddns.net    let op dus geen www.

De normale gehuurde website helmstrijd.nl site heeft veel persoonlijke foto´s.

Maar omdat ik erg veel foto’s van vakanties heb, heb ik dit op een eigen server staan . Dit is ook mijn eigen opslag. Nu is voor mij nog niet duidelijk hoe ik dit gaat oplossen. Ik heb geprobeerd het zo te maken dat je het niet merkt en dat het voor mij toch simpel blijft.

5 Comments

 1. Ben van der Waal says:

  Hoi Sjaak,
  Een jaar of vier geleden vertelde je me bij de Bieb over de Isan en dat we daar ook eens moesten gaan kijken. Nu zijn we weer in Thailand en zijn via Mae Hong Son en Chiang Mai in de Isan gearriveerd.
  Vanmorgen wilden we eerst naar het Phu Phan park, maar helaas is daar geen eetgelegenheid. We zijn toen doorgereisd en zitten nu in Roi Et. Een mooie weg langs de rijstvelden.
  We zitten in een hotel vlakbij het meer met de Walking Buddha. Overmorgen zijn we van plan om via Khorat naar het Khao Yai park te reizen.
  Hopelijk heb je het nog steeds naar je zin hier en om op je tip van jaren geleden terug te komen: de Isan is zeer de moeite waard.
  Groeten van Linda en Ben

 2. Henk Helmstrijd says:

  Hallo Sjaak,

  Heb de foto’s bekeken, en het is een schitterende woning die jullie aan het bouwen zijn.

  Gr. Ome Henk

 3. Opi says:

  Waar geloof begint eindigt helder denken.

 4. Opi says:

  Hoi,Sjaak.
  Na het geslaagde feestje bij de Thai in Schiedam is het stil geworden in Poortugaal. Je ben nu wat uit beeld hier en je fiets zal niet meer in onze schuur staan als je met vakantie gaat. Gelukkig bestaat er Mail en dat maakt veel goed. We hopen dat je het naar je zin hebt daar en wat van de taal onder de knie gaat krijgen. Geniet van elke dag met je familie en nieuwe vrienden.
  Tot straks maar weer.
  Groetjes van Wil & ouwe Jur.

 5. Jan-René Gerritse says:

  Beste Sjaak,

  Hoewel we elkaar niet dagelijks of zelfs wekelijks spraken of zagen heb ik de momenten dat we elkaar spraken altijd plezierig gevonden en ik zal dat zeker missen.
  Of het nu over een IT-probleem ging dat opgelost moest worden of over jouw reizen het was altij heel relaxed.
  Een kee ben ik in Thailand geweest, in 1990, een rondreis met het toenmalige Cross Country Travels en ik vond het geweldig, afgezien dan van de korte maar hevige darminfectie (o.i.d.)
  Als ik ooit in de gelegenheid ben zou ik je daar graag nog eens opzoeken, maar via jouw blogs blijf ik graag op de hoogte.
  Het is gewoon heel bijzonder als je leven zo’n wending neemt.
  Dat heb ik zelf ook ervaren toen ik in 1996 ineens verliefd werd op een Rotterdamse.
  Plotseling verandert je hele perspectief en komen er nieuwe dingen op je af.
  Bij mij een vrouw en later ook kinderen, bij jouw een vrouw en ook nog een ander land en uiteindelijk dus emigratie.
  Het ga je (jullie) goed en digitaal kunnen we alkaar zo nu en dan eens schrijven (spreken via Skype).

  Groeten van Jan-René

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *